De favorieten van Arne en Carlos

De favorieten van Arne en Carlos

DE FAVORIETEN VAN ARNE EN CARLOS

Arne en Carlos hebben weer een nieuw boek uitgebracht in 2018. Het nieuwe boek heet 'Favorieten van Arne en Carlos' en het is nu ook in het Nederlands verkrijgbaar. Het is een prachtig boek, groter en er staan nog meer patronen in dan in hun voorgaande boeken. Dit zijn vooral patronen die in hun voorgaande boeken hebben gestaan(de favorieten), maar er staan ook nieuwe patronen in. Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel, de materialen kunt u bij Wolinhuis kopen.

Het begon in 2011 toen ze een boek genaamd 'Kerstballen Breien' uitbrachten. Aanvankelijk alleen in het Noors, toen bleek dat het een zeer populair boek bleek, is het vertaald in tientallen andere talen. In Nederland was het boek ook heel populair.

Arne en Carlos gebruikten de Finullgarn van Rauma (uit Noorwegen) voor het breien van de kerstballen, Arne en Carlos vonden dit de mooiste wol voor de kerstballen. Deze wol was niet te koop in Nederland. Wolinhuis is toen begonnen met de verkoop van Finullgarn in Nederland, eerst alleen Finullgarn in wit(401) en rood (424) nu reeds circa 60 kleuren! Het boek 'Kerstballen Breien' is nu een klassieker.

Daarna volgden nog een aantal boeken:

  •  Poppen Breien met Arne en Carlos
  •  Noors Breien met Arne en Carlos
  •  Arne en Carlos Breien op hun Paasbest
  •  Arne en Carlos Breien de Bloemetjes Buiten
  •  Sloffen Breien met Arne en Carlos
  •  Maak je eigen Boek met Arne en Carlos
  •  Vogels Breien met Arne en Carlos

en in 2018 verscheen het boek De Favorieten van Arne en Carlos

Aanvankelijk gebruikten Arne en Carlos veel wol van Rauma:

- Finullgarn (o.a. voor de kerstballen)
- Vamsegarn (voor de sloffen)
- Mitu (o.a. mutsen,truien)
- PT5 (mutsen, wanten, sokken)

Later hebben zijn ze gaan samenwerken met Schachenmayr/Regia en gebruikten ze geen wol meer van Rauma. 

Wolinhuis is zich vooral blijven richten op de verkoop van Rauma wol, maar heeft wel een selectie van Schachenmayr/Regia te koop, namelijk de Merino Extrafine 120 en de sokkenwol Regia Design Line van Arne en Carlos.Welke van de patronen van Arne en Carlos heb jij al gebreid? Kerstballen, poppen, muis, beer, sokken, kussen, sjaal, trui, vogeltje?
Geplaatst door Wol in Huis