UA-44224866-1

Breien met Rauma Finullgarn

Finullgarn van Rauma

Finullgarn is echte Noorse wol, het komt van schapen die 's zomers hoog in de fjorden lopen en 's winters in de dalen leven. Omdat de zomers vrij kort zijn, hebben de schapen niet veel last van vliegen en daarom hoeven er weinig chemicaliën gebruikt te worden om de vliegen te bestrijden. Deze wol is daarom weinig belastend voor het milieu. Het heeft geen superwash behandeling ondergaan, dus het heeft alle natuurlijke eigenschappen van echte wol. Superwash is een chemische behandeling waardoor de wol heter gewassen kan worden en het niet vervilt. Maar wol is van nature vuilafstotend en hoeft niet vaak gewassen te worden, als het wel gewassen moet worden, dan is een handwarm sopje met een beetje wolwasmiddel vaak genoeg.

Het is heel geschikt voor Fair Isle breien.

Dit is het vest 'Lucht en Zee'. Het is een origineel Noors patroon en er zitten 5 kleuren in. Het vest is er in 3 kleurvariaties: blauwe tinten, blauwgroene tinten en zwart/wit/grijze tinten. Finullgarn is ook heel geschikt voor het breien van poppen. Het lijf is gebreid met huidkleur en 'panty'bruin. (Finullgarn 4206 en 4187)

De patronen staan in het boek 'Poppen Breien' van Arne en Carlos. Let wel: Finullgarn is geen 'superwash' wol, dat wil zeggen dat deze wol niet geschikt is om te wassen in de wasmachine, want dan zal het vervilten en krimpen. Het kan wel voorzichtig gewassen worden in een handwarm sopje met wol wasmiddel.

       

 

En natuurlijk de kerstballen van het boek 'Kerstballen breien met Arne & Carlos' ! De originele kerstballen zijn gemaakt van Finullgarn van Rauma.

Geplaatst door Wol in Huis

0 Reactie op "Breien met Rauma Finullgarn"

Schrijf een reactie

Je Naam:
 
Je Reactie:
Let op: HTML wordt niet vertaald!