UA-44224866-1

Gratis Patroon Sokken 241R-13

Nederlandse vertaling voor sokken 241R patroon 13
Klik hier voor de download van het gratis Noorse patroon met de afbeeldingen en patroon-schema 
Om de download te starten, klik op 'Last ned oppskriften'. De vertaling ervan volgt hieronder:

Sokken met Gammelserie of Lamullgarn

Garen:    Rauma 2-dr. Gammelserie 100 g. of

               Rauma Lamullgarn 100g. en eventueel 25 g. 1-draads Spælsaugarn

Aanbevolen naalden: 5 korte pennen 2 mm en 2,5 mm

Stekenproef:     30 st patroon op pen 2,5 = 10 cm

                          28 st r tricotst.  op pen 2,5 = 10 cm

De sokken kunnen met beide garenkwaliteiten worden gebreid. De sokken met Gammelserie hebben een betere slijtvastheid. Wilt u de sokken met Lamullgarn slijtvaster maken, brei dan 1-draads Spælsaugarn in de hak en de teen mee.

Opzet en boord

Zet 68 st. op met 2 mm naalden . Brei 5 cm boordsteek: 1 r, 1 av. Ga over op naalden 2,5 mm. Brei 1 toer r en minder 3 st gelijkmatig verdeeld over de toer, zodat er 65 steken over blijven. Brei het patroon tot het breiwerk totaal 18 cm lang is, of tot een patroon volledig is gebreid. Brei de hiel met 26 steken middenachter(13 steken aan beide zijden van de eerste steek).

Hiel

Brei alle hiel-steken heen en weer in tricotsteek. Brei de eerste naald en minder 2 st gelijkmatig verdeeld over de naald, zodat er 24 st over blijven. Brei 5 cm. Plaats een markering in het midden van de hiel-steken. Begin aan de goede kant.

*Brei tot 4 st na de markering, brei 2 st gedraaid samen, keer.
Brei tot 4 st na de markering 2 av samen, keer*

Herhaal van * tot * tot aan de zijkanten alle steken zijn weggewerkt. Neem 12 st op aan beide zijden van de hiel tot er 34 hiel-steken op de naald staan. Verdeel deze steken over 2 naalden (de eerste en de vierde naald).

Voet
Begin midden onder de voet en brei rond (alle steken). Ga verder met tricotsteek voor de hiel-steken (34 st) en bovenop de voet met het patroon (39 st) totaal 73 st per toer. Brei 3 toeren. In de volgende toer: minder 1 st aan beide zijden van de hiel-steken door te beginnen met 2 st gedraaid samen te breien aan het einde van naald 1 en te eindigen door 2 st samen te breien aan het begin van naald 4. Minder zo iedere 3e toer tot er 6 toeren zijn gebreid (61 st). Brei tot de voet 18 tot 21 cm lang is, afhankelijk van de voetlengte.

Teen

Verdeel de steken gelijkmatig over de pennen. Ga verder met tricotsteek over alle st. Minder als volgt: Minder 2 st. aan beide zijden door 2 st gedraaid samen te breien aan het einde van naald 1 en 3, en 2 r samen te breien aan het begin van naald 2 en 4 . Minder om de toer gedurende 3 toeren, daarna iedere toer, tot er 8 st. over zijn. Knip de draad af, trek de overgebleven steken goed aan en haal de draad door de laatste steken. Hecht goed af.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
  • Model: Gratis Patroon
  • Beschikbaarheid: 100
  • €0,00